Inspiratie

Wanneer schrijf jij weer eens een brief?

Kun je je nog herinneren hoe je je voelde toen je een handgeschreven enveloppe tussen de post vond? Dat je je verheugde op de reactie van degene die je post had gestuurd? Hoe fijn het is om iemand te verrassen en blij te maken? Dat je alles even vergat terwijl je die brief van 6 kantjes schreef? Hoe leuk het was om te schrijven met je fijnste pen op mooi briefpapier of om precies de goede kaart te vinden om te versturen? Wanneer schrijf jij weer eens een brief?

Voor veel mensen is het lang geleden en sommigen hebben nog niet (vaak) ervaren hoe leuk het is om post te maken of te krijgen. Het maken is soms nog leuker dan het krijgen. Je bent met je aandacht even helemaal bij wat je de ander wilt vertellen. Het is fijn om je te verheugen voor een ander. Je voor te stellen dat jouw brief bij die ander bezorgd wordt. Dat hij gelezen wordt en hoe er een glimlach op het gezicht verschijnt. Er zijn ontzettend mooie kaartjes en briefpapier te verkrijgen. Maar ook het zelf maken van kaartjes of papier, zonder dat het heel veel geld hoeft te kosten, is leuk om te doen.

Redenen om brieven te schrijven

  • Wanneer je zelf je eigen postpapier en enveloppen gaat maken kun je eindelijk je verzamelde stationery gebruiken. Ook voor het meesturen van kleine kadootjes.
  • Het schrijven van een brief geeft je de mogelijkheid om met je volledige aandacht bij de persoon aan wie je je brief richt te zijn. Zeker nu we minder daadwerkelijk bij elkaar kunnen zijn.
  • Schrijven vraagt je je aandacht gericht te houden op wat je aan het papier wilt toevertrouwen. Een ideale manier wanneer je even klaar bent met de continue stroom van pingels en bliebjes die op je afkomen wanneer je online contact met vrienden onderhoudt.
  • Je krijgt de mogelijkheid om tot rust te komen. Gaan zitten om een brief te schrijven voelt als een adempauze in de drukte van alledag.
  • Een brief is een blijvende herinnering. Brieven kun je over 50 jaar nog steeds lezen. In tegenstelling tot whats appjes die op den duur van iemands telefoon gewist worden om ruimte te maken voor iets anders.

Exclusieve aandacht

Het krijgen van post zorgt ervoor dat je je gezien voelt, het is fijn te weten dat iemand speciaal voor jou de tijd heeft genomen om iets te schrijven. Soms weet je dat er post onderweg is en heb je iets om je op te verheugen. Wat zou er geschreven zijn?

In een briefwisseling (hier lees je er meer over) heb je op een heel andere manier contact dan wanneer je via social media nieuwtjes uitwisselt. Het schrijven en krijgen van brieven zorgt voor vertraging en onthaasting maar ook voor focus. Het helpt je onder woorden brengen van je gevoelens en ervaringen. Zeker voor gevoelige of introverte mensen kan het heel prettig zijn om hun gedachten aan het papier toe te vertrouwen, er de tijd voor te nemen. Een brief kun je ook nog eens even laten liggen zodat je nog aanpassingen of aanvullingen kunt doen voor je m besluit te versturen. 

Wanneer schrijf jij weer eens een brief? Stuur je iemand zomaar een kaartje? Vind jij gezellige post op de deurmat? Wil jij het versturen van verjaarskaarten weer nieuw leven inblazen? Een heusche correspondentie opstarten? Meer weten over snailmail?

Lees of luister hieronder meer over brieven en post.

Wanneer schrijf jij weer eens een brief?

Van 1 tot 28 februari vindt voor de 9e keer het jaarlijks terugkerende InCoWriMo plaats. International Correspondance Writing Month.

schrijf jij wel eens een brief
Klik op de foto voor meer info

Van over de hele wereld sturen mensen elkaar post, meestal in het Engels. Er doen ook steeds meer mensen uit Nederland mee. Wil je liever alleen in het Nederlands schrijven klik dan hier. Je komt dan op de site van Meerleuks waar mensen tussen de 9 en 90 een oproep doen om te corresponderen. Je kunt er zelf ook een oproep plaatsen.

Heb jij nu ook zin om zelf aan de slag te gaan maar heb je geen idee wat je dan precies moet schrijven? Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het maken van post? Meld je hieronder aan voor Post-Inspiratie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.