Esther

Hoe burn-outs mijn Eigen Wijsheid wakker maakten

Waar ik anderen heel goed bij hielp, kon ik slecht voor mezelf: luisteren naar mijn lijf, een beetje compassie hebben en rusten nemen. Niet voor niets dus dat ik meerdere burn-outs nodig had om te stoppen met eigenwijs zijn en eindelijk mijn Eigen Wijsheid de ruimte te geven. Dat ging niet vanzelf. Zorgen voor anderen is me met de paplepel ingegoten en het kostte me jaren om ook te leren hoe ik voor mezelf moet zorgen en te leren me daar niet schuldig over te voelen. Ik had gelukkig een fijne karaktereigenschap mee.

In mijn allereerste rapport schreef mijn juf al dat ik een leergierig meisje was. Dat had ze heel goed gezien! Niets fijner dan nieuwe dingen leren. En dat hield niet op na het behalen van mijn diploma’s. Door mijn werk als hulpverlener, uit persoonlijke interesse en een drive om meer plezier en minder stress in mijn leven uit te nodigen, heb ik me verdiept in diverse levensbeschouwelijke en religieuze stromingen zoals boeddhisme, natuurreligies en zijnsoriëntatie maar ook in de werking van de hersenen, organizing & aandachtsmanagement en allerlei creatieve manieren om plezier en waarde aan het leven te geven.

Nieuwe dingen leren heeft wat mij betreft één nadeel: het is verslavend.

En met periodes niet bevorderlijk voor mijn mentale gezondheid. Mijn grootste hulpmiddel om uit die verslavende cyclus van steeds maar weer iets nieuws te willen doen is: schrijven. Het helpt me in het Hier&NU te komen, te reflecteren, zien dat mijn bewustzijn groeit en zorgt ervoor dat er ruimte komt om keuzes te maken, besluiten te nemen die ik soms al lange tijd voor me uitgeschuif, los te laten wat niet meer past, uit mijn comfortzone te stappen en vooral om mijn Eigen Wijsheid te leren vertrouwen ook als dat betekent dat ik de gebaande paden moet verlaten.

Worden wie je altijd al was

Het gebaande pad verlaten heb ik inmiddels meerdere keren gedaan. Tussen het moment van realiseren dat je iets anders nodig hebt en daadwerkelijk de stap zetten gaat soms veel tijd voorbij. Ontmoet je weerstand, verdriet en boosheid maar ook verheugvreugde, hernieuwde energie en zelfvertrouwen. Een proces dat je dichterbij jezelf brengt, dat je helpt je leven zo te vormen waardoor je steeds meer kunt Zijn wie je werkelijk bent.

Profielfoto Over Mij

In willekeurige volgorde ben ik: Schrijver (van brieven, dagboeken, blogs, gezinsplannen, teksten voor mede-ondernemers en wie weet wat nog meer), Coach (ook wel cheerleader, motivator, gids, consulent, mentor of cursusleider genoemd) en Stemacteur (voice-over, inspreker van luisterboeken/meditaties/AV-producties/commercials). Er waren meerdere burnouts nodig om te durven zijn wie ik altijd al was.

Ik ben Esther, luisterende ontrafelaar en creatieve inspirator. Ik help jou weer contact te maken met je intuïtie en creativiteit om daarmee invulling te geven aan wat belangrijk is in jouw leven. Hierdoor ervaar je meer plezier, rust en vertrouwen om je Eigen koers te bepalen.

Het plezier in schrijven, de verwondering en het diepere effect op je persoonlijke ontwikkeling deel ik graag in mijn workshops, cursussen en op de socials. Daarnaast is creativiteit en mindfullness in combinatie met schrijven een waardevol tool gebleken.

Wil jij onderzoeken wat voor jou belangrijk is? Wil je een verandering op 1 of meerdere thema’s in je leven of gaat er binnenkort iets veranderen dan help ik je graag schrijvend op weg en geef je als dat nodig is liefdevol een schop onder je kont.

Naast schrijver, creatieve inspirator en podcaster ben ik nog heel veel meer.

Lijstje doen?

 • Ik ben verzamelaar van vulpennen, inktpotjes, plantjes, stoffen, wolletjes en creatieve inspiratie
 • Nieuwe vaardigheden als sokken breien, composteren, acrylgieten, mediteren of koolhydraatarm eten leer ik via Youtube
 • Als je niet oplet heb je zomaar een haaknaald in je hand zodat ik je kan leren haken
 • Je mag mij altijd wakker maken voor ijs of chocola of liever nog ijs met chocola
 • Ik schrijf nog handgeschreven brieven naar mensen zowel binnen als buiten Nederland. Elk jaar in februari zelfs elke dag in het kader van InCoWriMo
 • Ik droom van een boerderij met moestuin, geiten en ganzen en een grote woonkeuken waar altijd plek is voor jou
 • Stiekem ben ik Grace (die van Will&Grace) maar kreeg ik wel kinderen met Will (of nou ja… mijn Will is met z’n 2en) En we wonen niet in hetzelfde huis en inmiddels na 21 jaar ouderschap voor het eerst niet meer naast elkaar
 • Ik houd van mijn dagelijkse rondjemethethondje
 • Ik wil graag alles zelluf doen maar heb inmiddels ook geleerd te delegeren. Mijn kinderen zijn daar niet altijd blij mee
 • Ik val flauw als ik bloedende wonden zie of wanneer er gesproken wordt over operaties. Je zou ook kunnen zeggen dat mijn empathisch vermogen heul groot is
 • Proudly Grey sinds mijn 40e nadat ik het 23 jaar verborgen wist te houden
 • Mijn hoofd wil niet altijd wat mijn lijf nodig heeft en mijn lijf kan niet alles wat mijn hoofd allemaal bedenkt
 • Ik laat mezelf heel graag in slaap praten door een luisterboek
 • Door mijn ascendant Tweelingen wek ik de indruk extravert te zijn maar ik houd ook erg van een hoekje met een boekje!
 • Ik kook altijd teveel waardoor er altijd iemand mee kan eten of zodat ik op mijn niet mama-dagen niet hoef te koken

 

Wat anderen nog over mij te vertellen hebben:

Het raakte me gewoon wat je zei. Ik werd er emotioneel van en toen dacht ik: Ja! Dit voelt goed. Heel blij mee!

– Gonnie-

Ook wil ik je nogmaals bedanken voor je meedenken en betrokkenheid.

– Ank-

Met Esther kon ik mijn kwetsbaarheden delen. Zij luistert. Ze kijkt zonder oordeel. Ik heb me bij haar nog nooit beoordeeld of veroordeeld gevoeld.

– Anne –

Jouw kwetsbaarheden zijn de mijne ook al zijn jouw ervaringen de mijne niet en andersom. Luisteren doe ik met mijn hele wezen waardoor ook zichtbaar wordt wat nog ontdekt mag worden. Vanuit stilte, beweging en creativiteit nodig ik je uit tevoorschijn te komen.

Warmhartige groet,

Groet