Inspiratie

Hoe ik onbewust al wist dat ik zou gaan podcasten!

Dit voorjaar ging een lang gekoesterde wens in vervulling: ik begon aan de opleiding tot stemacteur. Gedurende die opleiding droomde ik natuurlijk ook al een beetje vooruit: hoe breng ik mijn liefde voor schrijven samen met mijn liefde voor stemwerk? Wat is de overeenkomst? Hoe zou ik mezelf gaan profileren? Als ik nu naar het logo kijk dat ik toen ontwierp kan het haast niet anders dan dat mijn onderbewuste al wist dat ik zou gaan podcasten!

Verbinding

Schrijven, spreken en zwijgen zijn middelen om je te verbinden met een ander maar vooral ook met jezelf. Dat laatste is mij niet met de paplepel ingegoten en vraagt nog steeds dagelijkse oefening. Schrijvend heb ik steeds beter naar mijzelf leren luisteren, veranderde mijn communicatie naar anderen en heb ik de stilte leren waarderen.

Hoe ik wist dat ik zou gaan podcasten

Dankzij mijn werk in de hulpverlening wíst ik al dat het uitmaakt hóe je een boodschap brengt. Van de luisteraars van de vele boeken die ik heb mogen voorlezen wist ik dat mijn stem prettig is om naar te luisteren. Ik kreeg steeds meer plezier in het maken van korte filmpjes over mijn schrijf- en stemwerk. Zelf luister ik ook graag naar boeken en podcasts (ook omdat het heel fijn te combineren valt met een brei- of haakwerkje, nog een liefhebberij). Nadat ik in de podcast van Bianca Hesse mocht vertellen over de kracht van schrijven, wist ik: dit wil ik ook! Geen idee hoe maar dat leerde ik kortgeleden in de Podcast Summit van Mirjam Hegger.

Een naam voor de podcast

De afgelopen week passeerden verschillende namen voor de podcast.

  • Brieven van Esther
  • Schrijvende Wijs
  • Tussen de regels

Ik vroeg op Instagram of er een voorkeur voor een van deze 3 bestond. Die was er niet. Of nou ja… het was vooral duidelijk welke het NIET moest worden. Zowel “Schrijvende Wijs” als “Tussen de regels” kregen even veel stemmen waarbij Schrijvende Wijs het langst op kop lag. Echt in het laatste uur werden de stemmen gelijk getrokken.

Komende week laat ik beide namen even op me inwerken. Het is bijzonder dat dit proces een heel andere route neemt dan hoe de naam voor mijn bedrijf en het bijbehorende logo tot stand kwam. Dat verhaal kun je hier lezen mocht je het nog niet kennen.

Warmhartige groet,

Groet

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.