Eigenheid
Inspiratie

Aandacht

Hoe echt contact maken, aandacht hebben voor de ander ervoor zorgt dat je plezier kunt hebben ook al haal je een nat pak.

Ik ben geen reiziger. Als alleenstaand ouder komt de volledige organisatie van een reis op mijn schouders en als ik iets wil in een vakantie is het dus even NIET van alles moeten organiseren. Ik blijf dus graag dicht bij huis en reis met eigen vervoer om mijn onafhankelijkheid te behouden en (niet onbelangrijk) de kosten binnen de perken te houden. Maar door een samenloop van gelukkige omstandigheden kreeg ik in 2017 de mogelijkheid om voor het eerst in mijn leven naar de andere kant van de wereld te reizen. Samen met mijn kinderen en hun vaders, het perfecte reisgezelschap! Wij kennen elkaars Eigen Aardigheden en dus bevatte de reis voor ons allemaal de juiste mix van activiteiten en ontspanning.

Dankbaar

Een van de activiteiten die het meeste indruk op mij heeft gemaakt was het bezoek aan een olifanten opvang waar we de gelegenheid kregen om met een van de olifanten naar een meer te wandelen waarin hij een bad zou nemen. Vol ontzag liep ik achter de olifant aan. Hoe was het mogelijk dat ik, IK, hier liep. Door de jungle met een olifant! Hoe was het mogelijk dat IK hier naast zo’n groot dier liep. Door de overweldigende dankbaarheid die door mij heen stroomde, raakte ik een beetje achterop waardoor ik ruimte kreeg voor het besef dat dit een once in a lifetime experience is. Dat besef, op deze plek was al experience genoeg. Maar er zou nog meer komen en dus besloot ik dat ik van elke seconde zou genieten!

Bij het meertje aangekomen vertelde de Mahout (olifantenverzorger) waarschuwde dat we met een puber te maken hadden die nog speels reageert. Wat fijn dacht ik, een spelende puber! De puber ging heel braaf in het water liggen waardoor wij modder over zijn rug en flank konden smeren. Door de glibberigheid van de modder bleef ik wat meer op afstand en gooide met een bakje water over zijn rug. Dat was blijkbaar genoeg om de speelse puber wakker te maken! Hij stond op, nam een flinke slok water en spoot dat over mij heen. Ik keek m aan en de blik in zijn ogen deed me veel plezier. Het was alsof we echt contact maakten. Later op de foto zag ik pas dat hij tijdens ons oogcontact zich alweer opmaakte voor mijn tweede douchebeurt.

De Mahout wilde hem afleiden want hij vond dit niet wenselijk gedrag maar ik kon hem ervan overtuigen dat het ok was. Dat het goed is want dit is hoe olifanten spelen. Dat hij simpelweg reageerde op mijn uitnodiging voor een watergevecht (of nou ja, dat is mijn interpretatie).

Eigenheid

Met aandacht contact maken zorgt ervoor dat er ruimte komt om je Eigenheid te tonen. In dit geval bestond mijn Eigenheid eruit dat ik op mijn manier mee wilde doen aan het badritueel. Ik wilde niet vallen en maakte dus glibberend op een afstandje middels bakjes water contact met de olifant. Vanuit die positie was ik met mijn aandacht bij hem. Olifanten houden van spelen, doen dat natuurlijk gewoonlijk met soortgenoten maar nu nam hij genoegen met mij. De foto rechts onderin de collage spreekt boekdelen. Nog steeds denk ik met dankbaarheid terug aan deze ervaring. Niet alleen hoeveel plezier deze ervaring me bracht maar ook aan het feit dat ik me open kon stellen voor de ervaring. Dat ik met mijn volle aandacht het contact aan kon gaan zowel met wat voor mij belangrijk was als met de olifant.

Heb jij wel eens ervaren dat je helemaal in het moment op ging? Dat je met volle aandacht aanwezig bent bij wat er is? Bij de behoeften die jij hebt?

Vertel je hoe dat voor jou was!

Wil jij leren hoe je met aandacht in het moment kunt zijn? Hoe je je behoefte leert herkennen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Warmhartige groet,

Groet

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.