Inspiratie

Hoe laat jij jezelf zien?

Afgelopen weekend, vlak voor het begon te sneeuwen, ontmoette ik Temba Burrill bij de Hatertse Vennen. We kennen elkaar via een training van Zarayda Groenhart en besloten samen met een aantal andere ondernemers een motivatie-groepje te vormen. Sindsdien hebben we maandelijks een online samenwerkdag. In een van deze sessie bespraken we hoe je jezelf laat zien.

Zichtbaarheid

Zelf mijn telefoon omhooghouden en middels de selfiestand mezelf vastleggen lukt al aardig maar jezelf door de ogen van een andere laten bekijken en vastleggen is een ander verhaal. Tenminste zo ervaar ik dat. Tot ik bedacht: dit doe ik schrijvend al jaren in een groep dus wat maakt dat ik met beeld zoveel moeite heb?

Je raad het vast al wel… omdat ook ik met een heel strenge blik naar mezelf kijk en vooral veel vind van wat ik dan zie. Ik zal je niet vervelen met alle oordelen want ik plaats dit niet om naar complimenten te vissen. Ik weet namelijk dat anderen niet zo naar mij kijken. Of in ieder geval milder zijn dan ikzelf ben 😉

Laat jezelf zien zonder oordeel

Het is namelijk wat het is. Ik ben wie ik ben. En precies zoals ik mijn schrijvers altijd meegeef: schrijf zonder oordeel. Laat ‘fouten’ voor wat ze zijn, ga niet corrigeren tijdens het schrijven. Het hoeft niet perfect, het hoeft niet literair hoogstaand en zo wil ik ook naar mezelf leren kijken. Zonder oordeel, zonder mezelf te vergelijken met anderen zodat ik kan genieten van het moment.

En dan helpt het als er vertrouwen uitgaat van degene die naar je kijkt, dan helpt het als ze met je meedenkt zonder oordeel, dan helpt het als zij zegt: ik laat het aan jou welke foto’s jij het mooiste vindt.

Laat jezelf zien

De mooiste houd ik nog even voor mezelf, en ook voor de andere foto’s mag je nog even geduld opbrengen, maar deze wil ik alvast met je delen. Het was namelijk ontzettend koud die zaterdagochtend dus tussen het poseren door moest ik even wat tranen opvangen die de kou over mijn wangen liet rollen.

Precies zoals dat tijdens het schrijven soms ook gaat. Soms vloeien er tranen, soms borrelt een lach op, soms zie je ineens jouw Eigen Wijze zelf of verstil je omdat je ineens je prachtige zelf ziet. Allemaal even waardevol. En helemaal jij!

Laat jezelf zien, precies zoals je bent. Schrijf, precies zoals je denkt.

Liefs,

Groet


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.