Inspiratie

In de vertraging

Onderstaand bericht postte ik op 14 mei 2016 op een van mijn blogs waar ik eerder stukjes schreef. Ik hoefde niet eens heel veel aan te passen want lezen is nog steeds een heel fijne bezigheid, zeker nu we met zijn allen gedwongen worden onze bezigheden thuis te doen.

Foto van Pexels op Pixabay

Scroll, blader, luister

Naast een boek van heusch papier, lees ik ook uit boeken op een e-reader of een luisterboek van de Luisterbieb.

En OH!

Wat ben ik blij met dat laatste!

Want lieve lezers, jullie wisten het misschien nog niet maar ik ben ook graag creatief bezig. Nu kan ik zowel een boek luisterlezen als breien, haken of (guilty pleasure) in slaap vallen.

Na een jaar geluisterd te hebben met Storytel ben ik weer terug bij de Luisterbieb. Het aanbod is in de loop der jaren erg uitgebreid en nu veel mensen thuis blijven nog eens extra aangevuld. Naast fictie ook non-fictie en ook aan de jeugd is gedacht.

De afwisseling van de verschillende manieren van lezen zorgen er bij mij voor dat ik in meerdere boeken tegelijk bezig ben. Nu had ik dat in het “Papieren-boeken-tijdperk” ook al wel, dat er zo’n stapel op mijn nachtkastje (die ik niet maar dat even terzijde) of naast de bank lag maar nu kan ik ineens ongemerkt in een boek of 10 bezig zijn. Want ja, het is maar net waar je zin in hebt hè?!

Lijstje doen? (de actuele, niet die van 4 jaar geleden hoor!)

  • Laatst gelezen papieren boek: Essays schrijven – van columns tot persoonlijke essays
  • Huidige papieren boek: Boeddha, Karen Armstrong
  • Laatst gelezen boek op e-reader: De avond is ongemak, Marieke Lucas Rijneveld (eigenlijk Mijn ware verhaal van Karin Bloemen maar het heftige verhaal maakte dat ik voor nu het boek nog even op de plank laat staan)
  • Huidige boek op e-reader: Ongemakkelijke mensen, Elly Biesters
  • Laatst geluisterde boek: De tweeling van Summerbourne, Emma Rous
  • Huidige luisterboek: Miss Marple met vakantie, Agatha Christie

Ik houd in de app van Goodreads bij wat ik lees en challenge mezelf jaarlijks een x aantal boeken te lezen. Dit jaar ga ik voor 52 boeken, dat is 1 boek per week. Nu in week 15 zit ik op 17 boeken dus het gaat de goede kant op! Zoek me gerust op om vrienden te worden op Goodreads, zo kunnen we elkaar inspireren met nieuw leesvoer!

Ik dacht altijd dat ik nooit zou kunnen wennen aan papierloos lezen maar inmiddels zie ik er ook wel de voordelen van. De e-reader ligt standaard naast het bed, is veel minder zwaar en neemt minder ruimte in. Ik vind het ook fijn dat er best veel boeken tegelijkertijd op kunnen zodat ik keus heb. Tegen de tijd dat ik een boek bijna uit heb scroll ik vaak alvast even langs de boekenplanken om te kijken wat hierna een fijn boek zou zijn. Sommige boeken laten zich niet makkelijk opvolgen dus dan is het helemaal fijn dat ik al in een papieren of luisterboek bezig ben. Soms begin ik toch al wel in een volgend boek maar wil het verhaal me nog niet zo pakken, ook dan is het fijn dat ik de e-reader even kan laten voor wat het is en toch iets te (luister)lezen heb.

Naast schrijven en lezen zijn wandelen en creatief bezig zijn met garen en papier voor mij manieren om te vertragen, op adem te komen. Wat is jouw favoriete manier om te vertragen?

Liefs,

Groet

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.