Inspiratie,  Podcast

#18 Je dromen naar je toe schrijven

Lees hieronder de transcriptie van deze aflevering

Hay! Leuk dat je luistert naar deze aflevering van “Tussen de regels schrijven” waarin ik je vertel hoe ik de nieuwe maan als inspiratiebron gebruik om mijn dromen naar me toe te schrijven.

Ik vind het best spannend om hierover te praten maar de maan IS inmiddels nou eenmaal een grote inspiratiebron voor me, zowel in mijn privé als mijn werkzame leven. En hoewel ik nog lang niet alles weet zal ik dus vooral mijn eigen ervaring delen over de kennis die ik tot nu toe opgedaan heb.

Op het moment dat ik deze podcast opneem zijn we onderweg naar nieuwe maan in Ram op 12 april  2021. Als je mij op instagram volgt weet je al dat de maan al jaren een belangrijke rol in mijn leven speelt. Wat ooit begon met een fascinatie voor de energie van de Volle maan, groeide uit in mezelf verdiepen in natuurreligies, het ritme van de seizoenen, alle andere fases van de maan en dus ook de kracht van Nieuwe maan. Ik merkte het vorig jaar heel sterk terwijl ik bezig was met een maandelijkse schrijfoefening voor mensen die mijn eerste e-book hadden gedownload en wel wat maandelijkse schrijfinspiratie wilden ontvangen. Ik merkte dat ik de energie van de maanfases graag gebruik ter inspiratie. Deze nieuwe maan van Ram is ook het begin van de nieuwemaancyclus omdat Ram het eerste teken van de dierenriem is. Het nodigt uit tot actie, het ideale moment om nieuwe plannen voor het komend jaar te maken. Voor jou persoonlijk, voor samen met je partner en/of gezin, voor je werk en/of je ontwikkeling.

Het kan overweldigend voelen om je open te stellen voor nieuwe ideeën en mogelijkheden, bij mij zorgt dat vaak voor een moment van bevriezing in ieder geval. Je kent het gevoel vast wel, alsof je een hertje of konijn bent dat zich niet meer kan bewegen in het felle schijnsel van de koplampen van een naderende auto. Gelukkig is deze nieuwe maan in Ram helpend als het gaat om het versterken van moed. Wat mij in ieder geval het vertrouwen geeft dat wat mijn wensen ook zijn, ik een vorm ga vinden om het ontvouwen daarvan bij te kunnen benen. Dat is wel eens anders geweest… Tot een aantal jaren geleden durfde ik eigenlijk geen ruimte te nemen om te dromen, om wensen en verlangens te hebben. Niet in mijn hoofd en zeker niet op papier. Want zo dacht ik: als ik het opschrijf dan kan ik niet meer terug. Dan moet ik wel. Maar hoe dan? En dat kon ik niet bedenken waardoor ik het er maar bij liet. Ik was ook vooral bang om het verkeerd te doen. Ik zag in die periode The Secret en leerde over de Law of Attraction en concludeerde daar toen uit dat alles dat er in mijn leven op mijn pad kwam het resultaat was van mijn eigen gedachten. Dat vond ik een nogal ingewikkeld concept toen. En beangstigend want wat kon ik me allemaal niet op mijn hals halen dan?!

Ik hield het dus nog maar even bij alleen de energie van volle maan om los te laten, te reflecteren en mijn dankbaarheid te oefenen. Elke maan neem ik de tijd om hier schrijvend aandacht aan te besteden.

Precies een jaar geleden kwam Yasmin Boland op mijn pad en leerde ik over wat zij Moonology noemt. Ik leerde dat elke fase van de maan bepaalde kwaliteiten heeft en dat je rond Nieuwe Maan kunt werken aan het manifesteren van je wensen en dromen. Elke maand ontdekte ik dat er vanuit een ander thema werk te doen was èn dat ik vaak in de dagen voor nieuwe maan, zonder kennis over dat thema, zelf al de behoefte voelde om iets in mijn leven aan te pakken dat met dat thema te maken had. En zo durfde ik stap voor stap mijn  dromen, wensen en verlangens op papier te zetten.  Wetend dat ik er langzaam naar toe mag groeien. En dat ik onderweg mogelijkheden mag onderzoeken, mag proeven of het past. Hoe meer ik leer over de kracht van de maan, hoe groter mijn vertrouwen wordt. Vertrouwen dat ik de wijsheid zal hebben keuzes te maken die me dichter bij mijn droom brengen. In de periode dat ik bezig was met het ontwikkelen van mijn website schreef ik als weetje over mijzelf

  • Ik droom van een boerderij met moestuin, geiten en ganzen en een grote woonkeuken waar altijd plek is voor jou

Het afgelopen jaar droomde ik op papier zowel schrijvend als in beeld over deze plek en ontmoette ik mensen met een soortgelijke droom en loop nu een tijdje met hen op. Het was spannend en verheugend om te merken dat ik dus blijkbaar niet alles in mijn eentje hoef te doen. En wederom weer een mooi voorbeeld van dat ik me vooral niet met het HOE hoef bezig te houden.

Inmiddels is mijn droom zelfs nog groter geworden, of eerder specifieker, want in die grote woonkeuken wil ik heel graag soepjes koken van de groente uit de moestuin maar ook spel en creativiteit aan de keukentafel organiseren en ruimte maken voor bezinning, een goed gesprek en rust.  Ik droom van een plek waar ik kan rommelen met plantjes, een plek in de natuur en toch verbonden met de gemeenschap, een plek waar je kunt vertragen en kunt zijn, een plek voor ontmoeting en creativiteit. Hoe die plek er precies uit gaat zien, waar deze plek zich precies bevindt en wanneer ik er naar toe kan, hoef ik nu nog niet te weten.

De inspiratie van deze nieuwe maan nodigt mij uit om nu al stappen te zetten in die richting. Om nu al met plantjes in de weer te zijn, om ontmoetingen aan te gaan met creatieve geesten. Ik hóef niet te wachten tot ik mijn woonkeuken in de boerderij heb.

Of jij je nou laat inspireren door de maan of de principes van de Law of Attraction gebruikt, ik nodig je uit om je dromen op te schrijven, er plaatjes bij te verzamelen. Neem hier de tijd voor, het hoeft niet in 1x af en mag gaandeweg verandert of aangepast worden. Hang je visionboard op een plek waar je het dagelijks ziet of schrijf je droom op een kaartje en stop deze in je agenda of portemonee of waar je m maar dagelijks tegen kunt komen.  Geniet van het gevoel dat je krijgt telkens wanneer je je droom leest of ziet!

En vind je het nou heel spannend om hardop te dromen, laat het me dan weten!  Ik help je graag je dromen geboren te laten worden! Ik snap namelijk dat het spannend is want je dromen kunnen wel eens op een heel andere manier waarheid worden dan jij je voor kunt stellen. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen: Béter dan jij je voor kunt stellen en dat vraagt moed en vertrouwen. En zoals ik al zei, staat de maan in Ram voor je klaar om je daar een handje bij te helpen! Ben jij er klaar voor?!

Droom!

En heel graag tot een volgende!

Ik ben Esther, schrijfbegeleider en ervaringsdeskundig professional op gebied van mentale en fysieke uitdagingen. Ik weet hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor je eigen wensen en verlangens en help je weer contact te maken met jouw creativiteit en intuïtie om zo op je Eigen Wijze invulling aan je leven te geven. Schrijven is hierbij een belangrijke tool om je te helpen tussen de regels tevoorschijn te komen! Telkens weer ben ik vol verwondering over hoe woorden die lange tijd tussen de regels verzwegen zijn gebleven tevoorschijn komen wanneer pen en papier een vertrouwde en veilige plek blijken te zijn.