Inspiratie

Kunstenaar’s uitstapjes

Mijn Kunstenaar’s Uitstapje bracht mij vorige week naar de bieb. Ik bladerde door tijdschriften die ik niet kende of zelfs ooit van gehoord had. Ik las interviews en essays die stuk voor stuk inspireerde. Enerzijds omdat het resoneerde met mijn eigen gedachte, bevestiging. Anderzijds omdat het een inkijkje gaf in een wereld die ik niet ken, verwondering.
Het was heerlijk om me in iets nieuws te verdiepen, me te verplaatsen en open te stellen.

De Kunstenaar’s Uitstapjes (een vondst van Julia Cameron) die mij begin april inspireerde was van heel andere aard: ik toog naar het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. Hier ervoer ik naast verwondering ook blijdschap over de uitbundig bloeiende bomen en nederigheid vanwege de wetenschap dat bloesem maar een klein, doch onontbeerlijk onderdeel in het grotere geheel is.

Op eerdere Uitstapjes ging ik naar de Kringloopwinkel, zag ik de film “Walk with me”, bezocht ik een tentoonstelling of struinde ik door een kantoorartikelen zaak.

Julia Cameron noemt het ‘de bron vullen’, contact maken met je innerlijke kunstenaar. Dat is ook de reden dat je dit soort uitstapjes alleen doet. Inspiratie, om met moeilijke situaties om te gaan, om over te kunnen schrijven of creatieve projecten te starten, ligt soms zomaar ‘voor het oprapen’. Deze Uitstapjes geven me de ruimte om iets met die inspiratie te doen. Met volle aandacht, ongestoord ergens induiken en maar zien wat het brengt. Soms is de inspiratie niet direct zichtbaar, zet het je aan het denken omdat je hele nieuwe dingen ontdekt. Deze inspiratie mag dan nog even sudderen want juist dat kan een waardevolle ervaring blijken te zijn.

Ideeën voor de komende weken:

Documentaires op Netflix: (je hoeft er niet persé de deur voor uit ;-))

The Creative Brain

The Call to Courage

The Kindness Diaries

Finding Joe

Earthing

Musea (heel veel musea bieden een virtuele tour aan)

Anne Frank Huis

Van Gogh museum

Guggenheim museum (hier kun je zelfs gratis online kunstlessen volgen!

Uitstapjes:

Arboretum (de Rhododenderons bloeien)

Labyrinth lopen

Een stadswandeling (van een al dan niet onbekende stad)

Wat doe jij zoal om je te laten inspireren, je creativiteit te voeden?

Warme groet,