Inspiratie

Beginnen met dagboekschrijven

Een verlangen om te beginnen met dagboekschrijven start voor iedereen anders. Je wilt schrijven omdat je een verlangen hebt vast te leggen wat er in je leven gebeurd, je een proces van ziekte of verlies doormaakt, omdat je hardop wilt nadenken zonder dat je gehinderd wordt door inbreng van anderen, voor je (klein)kinderen, een doel wilt bereiken, omdat je wilt onthouden van welke kleine dingen je vandaag gelukkig werd, omdat je schrijven gewoon leuk vindt om te doen, omdat je jezelf beter wilt leren kennen of wat de reden voor jou ook maar is.

Je hebt een notitieboek. En nu?!

Ok, je hebt zo’n prachtig notebook gekocht of schrift onder uit een la opgevist… en dan?! Hoe moet je schrijven over gebeurtenissen in je leven die te groot zijn om ze al goed in woorden te kunnen vatten of wanneer je juist denkt dat er niets (meer) te schrijven valt? Hoe pak je de draad weer op wanneer je ontdekt dat je van dagelijks, naar wekelijks naar eens in de zoveel tijd schrijft omdat je ‘eigenlijk’ geen tijd hebt.

Voor je begint met dagboekschrijven

Vraag je je wel eens af waarom het tot nu toe niet gelukt is om blijvend een dagboek bij te houden? Begin je enthousiast met schrijven en merk je dat je na 3 dagen dagelijks een uur schrijven er eigenlijk niet meer zo’n zin in hebt? Lees dan eerst mijn blog “Voor je begint met creatief dagboekschrijven” en kom daarna hier weer terug.

Het is belangrijk om je schrijfspieren te trainen zoals je ook voor de vierdaagse zou trainen of voor het maken van de perfecte radslag. Niet alleen om je hand te laten wennen aan de schrijfbeweging maar ook om de schrijfstroom op gang te houden.

In het webinar “Beginnen met dagboekschrijven” geef ik je ter inspiratie verschillende korte schrijfoefeningen. Tijdens het webinar ga je hier gelijk mee aan de slag. Zo ervaar je wat creatief dagboekschrijven met je doet en welke oefening er bij je past. Het webinar duurt ongeveer een uur.

Ik nodig je van harte uit voor de (hernieuwde) kennismaking met dagboekschrijven. Zelfs als je nooit eerder een dagboek bij hebt gehouden of je dagelijks ‘maar’ 10 minuten hebt om te schrijven, kun je meedoen. Je hebt geen schrijfervaring nodig. Creatief schrijven gaat niet over de juiste spelling, de d’s en de t’s maar over het uiten van wat zich in jouw belevingswereld afspeelt.

Noteer de datum vast in je agenda. Ik kijk er naar uit je welkom te heten!

Verheugde en vreugdevolle groet,

Groet