voor jezelf kiezen

Coaching, als jij voor jezelf wilt kiezen.

Mindfulness, creativiteit en verbinding met je eigen wijsheid vormen de bouwstenen van coaching als voor jezelf kiezen op dit moment het enige juiste voor jou is. Door bewustzijn en aandacht te ontwikkelen ontstaat meer zelfkennis en inzicht in hoe het eigen geluk wordt versterkt of juist belemmerd. Je leert emoties en signalen van je lichaam herkennen, deze een plek te geven en bewust keuzes te maken hiermee om te gaan. Zo ontstaat vertrouwen en vrijheid om het leven te creëren dat in jouw persoonlijke en professionele leven past. Het resultaat is minder stress, meer plezier en een gezonde en eerlijke relatie met jezelf en anderen. Zo maakt mijn coaching de weg vrij voor persoonlijke groei en levensvreugde.

Mijn werkstijl is een combinatie van de verdieping die ik vanuit persoonlijke interesse heb opgedaan in diverse levesbeschouwelijke stromingen, de werking van de hersenen, organizing, aandachtsmanagement en methodieken als systemisch coachen, sociale netwerkstrategie (Sonestra), oplossingsgericht werken en Holding Space.

Benieuwd wat ik voor u of uw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op!

Ik geloof dat ieder mens zijn Eigen Wijsheid bezit. Wijsheid die soms verstopt zit onder de uitdagingen die het leven ons biedt, groot en klein. Fysieke en mentale kwetsbaarheden van jezelf of een dierbare, verlieservaringen, financiële moeilijkheden, problemen met relaties. Tijdens mijn coaching ontrafel ik samen met jou wat voor jou belangrijk is om je te helpen jouw koers te bepalen.

Als je niks te kiezen hebt

Soms ontdek je dat het leven je zomaar een kant op stuurt waardoor je op onbekend terrein komt. Soms heb je niets te kiezen: jij of een dierbare wordt ziek, je verliest je baan of staat er ineens (al dan niet vanuit eigen keus) alleen voor. Het leven zoals je het leefde past niet meer. Het vraagt jou je aan te passen, nieuwe stippen aan de horizon zetten. Een horizon die soms niet eens zo zichtbaar is door alle donkere wolken die ervoor hangen of die zo ontzettend ver weg lijkt te zijn dat je er moedeloos van wordt.

Voor de sessie was het in mijn hoofd een chaos. Ik had een schrikbeeld over hoe het nu ging en hoe ik niet wilde dat mijn toekomst er zo uit zou blijven zien. Door het schrijven en het beeldend maken, dat we dat samen deden, viel de boel op zijn plek. Mijn gedachten en wensen zijn geordend en helderder geworden. En dat helpt echt hoor! Het is zo anders dan wanneer ik dat alleen zou doen. Als je het samen doet krijg je alle kanten wat beter belicht. Als ik dit alleen zou doen, blijf ik in mijn eigen bubbeltje bezig. Dan beland ik schrijvend ergens waar ik helemaal niet wil zijn.

ervaring van een coachee

Als voor jezelf kiezen het enige juiste is

Ook fijne gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld afstuderen en beginnen aan je eerste baan, trouwen of samenwonen, de geboorte van een kind, verhuizen buiten je geboorteplaats, kinderen die door jou goede zorgen op eigen benen gaan staan. Allerlei redenen die voor een periode van onrust kunnen zorgen. Je een unheimisch gevoel geven. Het leven dat je dacht te kennen geeft jou ineens weer allerlei 1e keren. Dat kan angstig maken, onzeker of verdrietig. Ja zelfs wat rouwig, ook al was het je eigen keus en levert het iets fijns op.

Je wilt op jezelf kunnen vertrouwen, je zelf leren kennen in deze nieuwe situatie of ontdekken wie je ten diepste altijd al was. Energie hebben om te genieten van de kleine dingen die een glimlach om je mond toveren. Je wilt je zelfverzekerd voelen om de uitdagingen die het leven nou eenmaal voor ieder mens in petto heeft met vertrouwen tegemoet te gaan. Voor jezelf kiezen is het enige juiste om te doen. Maar waar je beginnen moet en hoe dan?!

Het leren kennen van mijn kwetsbaarheden maakte het leven niet ineens makkelijker ofzo… dan weet je dat maar het heeft nog geen richting. Het inspireerde mij heel erg om samen te zoeken naar dat waar ik het blijst van wordt. Naar hoe ik het beste uit mezelf kan halen ook al heb ik kwetsbaarheden.  

ervaring van een coachee

Vrienden of familie begrijpen niet altijd wat je ervaart en echt therapie is niet altijd nodig of heb je ooit al gehad. Toch heb je soms behoefte dat iemand met je meekijkt. Zonder oordeel luistert. Je helpt om letterlijk zichtbaar te maken wat gezien mag worden. Ontrafelt wat jou belemmert. Je helpt om uit te spreken wat gehoord wil worden.

Eigenlijk zit het er al, ik weet heel goed wat ik wil. Ik had het eigenlijk nog nooit zo, op deze manier zichtbaar gemaakt. Ik had het nooit zo letterlijk voor me gezien. Dat heeft me echt geholpen.

ervaring van een coachee

Voor wie is mijn coaching geschikt

Jij bent bereid om los te laten wat jou belemmert en stappen te zetten naar een fijner leven. Je wilt de dingen op jouw manier doen en je bent niet de enige! Jij bent JIJ! Jij bent meer dan alle labels die je je hele leven te horen krijgt, meer dan de oordelen die anderen je toedichten, meer dan de verhalen die je jezelf steeds blijft vertellen. Je bent bereid je weer te verbinden met wie je ten diepste bent. Om te ont-dekken wie je al die tijd al was.

De werkwijze

We kijken samen naar wat er is, zoals het is en naar wat dit nu voor jou betekent. We nemen de tijd om te onderzoeken wat je wensen en je mogelijkheden zijn. Dit resulteert in rust en ruimte waardoor je vanuit vertrouwen weer voor jezelf kunt kiezen en stappen kunt zetten.

Naast gesprekken, die we ook wandelend, telefonisch of online kunnen doen (al naar gelang jouw behoefte), maak ik gebruik van creatieve technieken, meditatie en opstellingswerk afgestemd op de vraag waar je mee aan het werk wilt.

Starten met coaching

Ik ben van mening dat je je vertrouwd moet voelen met mij en mijn werkwijze. Op die manier ontstaat een veilige ruimte waarin je bewustwording en persoonlijke groei kunt ervaren. De coaching start daarom met een verkennend gesprek van een half uur, dit is geheel vrijblijvend. Hierna bepalen we of ik een tijdje met je op zal lopen. Wil je alvast een idee krijgen van wie ik ben, kijk dan hier.

Heb je het gevoel dat jij, met mijn hulp, weer je Eigen Wijze zelf kunt worden?