Inspiratie,  Podcast

#23 Hoe niet zoveel zinnigs toch zinnig kan zijn

Lees hieronder de transcriptie van deze aflevering

Hay! Fijn dat je luistert naar deze aflevering van de Tussen de regels schrijven waarin ik niet zoveel zinnigs over schrijven te melden heb.

De afgelopen dagen lukte het maar niet om een onderwerp te bedenken waarover ik iets zinnigs te zeggen heb. Het is nu een dag, wat zeg ik, een halve dag voor ik zoals je van me gewend bent een podcast online zet en ik heb nog steeds niks… Ja een hoop eerste aanzetjes maar geen enkele waarbij ik nu het gevoel heb dat ik er verder mee kan zodat jij naar een waardevolle aflevering kunt luisteren. 

De twijfel slaat toe… ik neem je even mee in mijn hoofd:

Zal ik dan maar een post voor instagram klaarzetten waarin ik vertel dat er geen podcast is deze week? Zal ik gewoon niks zeggen en hopen dat het niet opvalt? Zal ik me dan toch nog even kwaad maken om die ene aflevering die bijna af is, af te maken zodat ik in ieder geval iets heb?

En jawel: daar was ze! Mijn innerlijke criticus:

Zie je wel, je had er ook nooit aan moeten beginnen. Je bent nog geen half jaar bezig en de inspiratie droogt al op. Wat een aanfluiting! En de vorige keer dat je oversloeg viel het amper iemand op dus wie zit er nou op jouw gebabbel te wachten? Je krijgt het nu toch niet meer voor elkaar. Je bent ook veel te laat begonnen. Hoe kon je zo naief zijn!  Je hebt niks aan dat vertrouwen van jou. Er bestaat niet zoiets als inspiratie. Het is gewoon hard werken. En dat heb je niet gedaan en iedereen zal er nu achterkomen wat een imposter je eigenlijk bent.

Maar gelukkig is ook mijn Wijze Wijf aanwezig:

Kalm maar. Je hoeft jezelf niet te forceren. Ga even zitten, laten we eens kijken wat er nou helemaal aan de hand is. Even wat feiten op een rijtje zetten.

  • Het is eind mei, de maand die er altijd voor zorgt dat je uit je ritme gehaald wordt met al die extra vrije dagen, verjaardagen van je kinderen en schoolvakantie.
  • De afgelopen 8 weken heb je wekelijks les gegeven aan de deelnemers van de cursus Luisteren naar je Pen(c)
  • Deze hele maand staat in het teken van de verhuizing van de vaders van je kinderen.
  • Je bent begonnen aan het hosten van de wekelijkse creatieve zoom van Stichting Creatief Herstel
  • De nieuwe maan stond in je 12e Huis waardoor je veel meer de behoefte hebt je even een tijdje terug te trekken
  • Je bent veel in de tuin en met het stekken van plantjes bezig geweest.
  • En wees eerlijk: achter de schermen ben je met nog meer projecten bezig.

*Diepe ademteug*

En toen herinnerde ik me wat ik tijdens de 12 weken The Artist’s Way leerde: ik hoef alleen maar te komen opdagen.

Hier

Nu

Met wat er is

En ik realiseerde me dat ik dus niet zozeer iets zinnigs over schrijven te vertellen had maar wel over het proces en dat dát wel heel zinnig is. Voor wat dan ook overigens. Niet alleen het schrijfproces gaat in een rechte lijn, staat soms even stil of heeft een uitstapje nodig. Uitstapjes waarbij je je aandacht ogenschijnlijk op iets onzinnigs richt maar die heul waardevol blijken te zijn.

Met dank overigens aan onder andere The Artist’s Way voor het vergroten van mijn moed en vertrouwen (aka mijn Wijze Wijf) waardoor ik mijn innerlijke criticus aan het woord durfde te laten.  Ik hoop dat deze aflevering jou op andere manier naar jouw onzinnige activiteiten laat kijken of je nieuwsgierig maakt naar de stem van jouw Wijze Wijf.

Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering.

Heel graag tot een volgende!

Ik ben Esther, schrijfbegeleider en ervaringsdeskundig professional op gebied van mentale en fysieke uitdagingen. Ik weet hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor je eigen wensen en verlangens en help je weer contact te maken met jouw creativiteit en intuïtie om zo op je Eigen Wijze invulling aan je leven te geven. Schrijven is hierbij een belangrijke tool om je te helpen tussen de regels tevoorschijn te komen! Telkens weer ben ik vol verwondering over hoe woorden die lange tijd tussen de regels verzwegen zijn gebleven tevoorschijn komen wanneer pen en papier een vertrouwde en veilige plek blijken te zijn.

Groet