Inspiratie,  Podcast

#10 Schrijf je warm

Lees hier de transcriptie van deze aflevering

 Hay! En welkom bij deze 10e aflevering van “Tussen de regels schrijven” waarin ik je een schrijfoefening geef.
Als je mee wilt schrijven heb je pen en papier nodig. Als je die van ver moet halen kun je  de podcast nu even op pauze zetten. Ligt het in de buurt dan kun je de opname gewoon laten lopen en vertel ik ondertussen even over de Schrijverij waar deze oefening uitkomt. Elke 1e vrijdag van de maand host ik, voorlopig online via zoom, een schrijfcafe. Ooit begon ik in een restaurant in de buurt dat de Landerij heet. Zodoende ontstond de naam voor het schrijfcafe: Schrijverij bij de Landerij. Inmiddels is het schrijfcafe zowel verhuisd als voorlopig online.
Heb jij intussen je pen en notitieboek gevonden? Dan kunnen we!

Van vrieskou naar tropische warmte

Als je het warm wilt krijgen moet het natuurlijk eerst koud hebben. Ik ga je vragen om 2 lijstjes te maken.  Oefening: In het eerste lijstje noem je minstens 5 momenten, plekken of activiteiten waar je het ontzettend koud hebt gehad. In het 2e lijstje noem je 5 momenten, plekken of activiteiten waar je het heel of misschien wel te warm had. 
Zet de podcast even op pauze om je lijstjes te maken. . Lukt het niet om elk lijstje met 5 items te vullen dan is dat ook prima. Wie weet schiet je later alsnog iets te binnen, zo werkt dat soms met ons geheugen!Luister verder als je lijstjes af zijn Lees de lijstjes aandachtig door. In de volgende oefening kies je van elk lijstje 1 item. Denk niet te hard na, kies intuitief.
We gaan eerst met het item uit je kou lijstje verder. Heb je daaruit een keus kunnen maken?

1. Schrijf 10 regels tekst waarin je het item van je kou-lijstje beschrijft. Denk bijvoorbeeld aan waar je was, met wie, wat je deed en waarom.Zet de opname weer even op pauze en kom terug als je je 10 regels geschreven hebt.

Nu je item uit je warm-lijstje.

2. Schrijf zo ook 10 regels tekst over het item van je warm-lijstje.

Druk de pauze knop in, tot zo!

3. Lees je teksten voor jezelf door en onderstreep woorden of delen van een zin die je opvallen of die je verrassen. Denk aan overeenkomsten of grootste verschillen.

Schrijf met die woorden en stukjes tekst een Elfje Schrijf ze, tot zo.

Lees het Elfje hardop aan jezelf voor

Heb je meegeschreven? Ik zou het tof vinden als je je Elfje met me wilt delen! En mocht je niet gelijk meegeschreven hebben, voel je dan uitgenodigd om deze aflevering nogmaals te luisteren om de oefening alsnog te doen.

Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering. Graag tot een volgende!

Ik ben Esther, schrijfbegeleider en ervaringsdeskundig professional op gebied van mentale en fysieke uitdagingen. Ik weet hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor je eigen wensen en verlangens en help je weer contact te maken met jouw creativiteit en intuïtie om zo op je Eigen Wijze invulling aan je leven te geven. Schrijven is hierbij een belangrijke tool om je te helpen tussen de regels tevoorschijn te komen! Telkens weer ben ik vol verwondering over hoe woorden die lange tijd tussen de regels verzwegen zijn gebleven tevoorschijn komen wanneer pen en papier een vertrouwde en veilige plek blijken te zijn.